mandag den 4. oktober 2010

jeg indrømmer jeg laver fejl.....

Jeg laver fejl! Så sent som i mit indslag den 1. Oktober - om min passion for mursten - her på bloggen, opdagede jeg en fejl! Jeg havde stavet vandkande - vandkane - altså uden d, hvilket jo i og for sig gør vandkande til et meget smukt og billedskabende ord, men alligevel……Det mest grelle eksempel jeg længe har lavet, var i en af mine tegninger i min sidste udstilling, vrøvlets polemik. Her havde jeg i en tegning, der skulle vise forskellen mellem socialisme og kapitalisme, stavet socialism SOLISM ! Jeg opdagede det ved et tilfælde, da en jeg snakkede med om udstillingen, spurgte om det var med vilje, at jeg havde stavet socialism SOLISM. Nu er det ikke, fordi det nødvendigvis gør tegningen dårligere, at jeg staver socialism SOLISM set i forhold til den kontekst ordet er placeret i, det sætter en masse tanker i gang. Men alligevel….

Hvorfor laver jeg fejl? I både det med vandkane og solism havde jeg glemt et eller flere bogstaver. Det der især chokere mig i forbindelse med SOLISM-ordet er, at jeg faktisk har set på den tegning måske 100 gange uden at opdage, at jeg havde skrevet SOLISM og ikke socialism! Det er sku lidt uhyggelig…..

Grundlæggende er der to forklaringer på mine fejl. Jeg kan ikke stave til ordene eller jeg er temmelig distræt i den forstand, at jeg læser noget, der ikke står der, fordi jeg ikke læser, hvad der står der, fordi jeg ved, hvad der står der. Jeg kan faktisk godt stave til socialism (i hvert fald på dansk og når jeg ikke er anarkist, er jeg faktisk socialist :-)). Og jeg opdagede selv, at jeg havde stavet vandkande forkert, så selvom d´et er lidt stumt, ved jeg også, hvordan man staver til vandkande. Det må altså være den sidste forklaring, der gør sig gældende. Og spørgsmålet er, om denne adfærd ikke er symptomatisk, for den tid vi lever. Jeg ser fx ikke “Vild Med Dans”, fordi jeg på forhånd har en forestilling om, at det er dårligt program, og jeg synes hele programmets ide er idiotisk: at de skal danse standarddans til moderne pop-musik, hvor de så bliver bedømt ud fra, om de kan danse en bestemt dans korrekt. Altså: De bedømmes ud fra nogle formelle kriterier frem for et originalitetskriterium. Det er lidt ligesom, da man i folkeskolen skulle skrive en helt side med D’er eller Å’er = den der skriver de flotteste D’er og Å’er, får mest ros. En anden vinkel på denne problematik er, at vi bombarderes med så mange informationer, at man for at kunne tolke disse, er man nødt til at lade ens intellektuelle adfærd styres af en forestilling(er) - hvorfra disse informationer grovsorteres på bekostning af et måske mere nuanceret billede. Faktisk kan det jo være, at "Vild Med Dans" er et fantastisk program…….

DET BLIVER VÆRRE: For at det ikke skal være løgn, så viser det sig faktisk, at jeg husker forkert!!!!!! Jeg fandt lige tegningen! Jeg havde ikke stavet socialism SOLISM men SOLIALISM (jeg indrømmer = jeg skrev teksten ovenfor ud fra hukommelsen :-)). Og efter jeg har set tegningen i levende live, er jeg faktisk også lidt usikker på, om der overhovedet er tale om en stavefejl eller distraktionsfejl! Problemet er, at “C‘et” i socialism måske ved første øjekast mere ligner lidt et “L” end et “C“.  Men studerer man dette TEGN - der skal være et “C”, men ligner et “L” - mere nærgående kan man faktisk godt se, at det ikke ligner et “L”, eftersom jeg skriver et “L” anderledes (se forstørrelse af ordet). Problemet er, at TEGNET ikke buer i toppen som ved et “C“. TEGNETs øverste del bliver en lodret streg som ved et “L”. Men ser man nærmere på TEGNETS nederste del, er det tydeligt, at det faktisk bøjer/buer som ved et “C“ - det er ikke en lodret streg som den lodrette streg i et “L”.

TRYK PÅ DET ENKLE BILLEDE FOR AT SE DET I STORT FORMAT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar